Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws WitKlik hier
Bestel hier onze asprege proefbox >klik hier

Over Ons

Interesse in de smaak en kwaliteit van betaalbare wijnen van kleine familiebedrijven, waren de aanleiding in 2002 voor het oprichten van Les Bulles Enchantées door André van der Geest en Pieter Vrijdag. Wij zijn geïnspireerd geraakt door de vaak lange familie traditie en passie die onze wijnboeren voor hun vak hebben. Enthousiast over authentieke wijnen die zij voortbrengen met respect voor de natuur.

In het voorjaar van 2024 moest André, vanwege gezondheidsklachten, zijn dagelijkse activiteiten beëindigen. Vanaf 1 april 2024 wordt zijn functie overgenomen door Noud Vrijdag, die al jaren in het bedrijf actief is. Noud heeft recent zijn WEST3 behaald en wil deze kennis heel graag overbrengen door middel van wijnproeverijen. André blijft als adviseur verbonden aan LBE.

Gefascineerd door de smaak

In de jaren negentig kwamen wijn in contact met Eric Rodez, auteur de champagne, zoals hij zich zelf noemt. Als geen ander kan hij het proces beschrijven van wijnrank, bloem, druif naar wijn en tenslotte grand cru champagne. De invloeden van de natuur, het terroir, het weer en zijn elementen, hagel, wind , zon en droogte. De gedrevenheid en het vakmanschap, waarmee Eric Rodez (ingénieur oenologue) zijn champagnes ontwikkelt, en daarmee de generaties lange traditie voorzet, heeft ons geïnspireerd om de wijnen te importeren en in Nederland aan te bieden.

En snel volgden andere familie bedrijven, waar wij telkens weer gastvrij worden ontvangen. Christoph Imbert  (Domaine Lascamp), Isabelle en Michel Moelinger (domaine Joseph Moelinger), Heide en Stefan Oberhofer, met inmiddels de volgende generatie Pascal Oberhofer aan het roer (Weingut Oberhofer).

Leuk om te Weten

  • Betekenis De sprankelende bubbel
  • Opgericht 2002
  • Aantal wijnen 64
  • Favoriete wijn Champagne Rodez
  • Locatie Wouw

Overtuigende kwaliteit

Als vertegenwoordiger van de achtste generatie van de familie Rodez staat de persoonlijke benadering hoog bij hem in het vaandel. Deze bijzondere champagnes wilden wij graag met onze vrienden en kennissen delen en al spoedig was er veel belangstelling voor “onze champagnes”. Een aantal restaurateurs in onze omgeving was dermate onder de indruk van de champagnes, dat zij besloten deze op hun wijnkaart te plaatsen.

Les Bulles Enchantées

Het moment brak nu aan om onze hobby een zakelijke basis te geven. In juli 2002 was Les Bulles Enchantées een feit. Hoewel het een hobby bedrijf was, bood het ons de mogelijkheid om ons assortiment uit te breiden.  Kleine familie bedrijven, gedreven door vakmanschap en overgedragen van vader op zoon. De verantwoordelijkheid voor onze kinderen en kleinkinderen. Niet de kwantiteit maar de kwaliteit met respect voor de natuur. Eric Rodez behaalde in 2009 als een van de eerste wijnboeren in Frankrijk het biologische certificaat. Met de Familie Imbert (Côtes du Rhône) en Moellinger (Elzas) werden contacten gelegd. We werden importeur voor Weingut Oberhofer, waar zoon Pascal sinds 3 jaar steeds meer zijn ideeën,  in het volledig biologisch familie bedrijf, inbrengt. Gilles Maudry (Pouilly Fumée) zag in 2016 tot zijn grote opluchting zoon Matthieu in het bedrijf toetreden. Tijdens een bezoek aan Noord Portugal werden contacten gelegd met de gedreven Rui Amorin. Het vakmanschap en de geproduceerde wijnen werden gewaardeerd door onze klanten tijdens de proeverijen. In 2018 hebben we contacten gelegd met het wijnhuis Cellar Mas Roig. Al meer dan 100 jaar toonaangevend in de Priorat streek (Cataluna). U begrijpt dat we het predicaat hobby zijn ontgroeid, maar persoonlijk contact en kwaliteit blijven hoog in ons vaandel.

THINC Pure products are only for use in states where the sale and consumption of such products are legal.

Age Verification

Door op naar de shop te klikken, verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 en dat ik de bovenstaande verklaring zal naleven.

Of

Always enjoy responsibily.

Het product is toegevoegd aan de winkelmand