Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws WitKlik hier
Bestel hier onze asprege proefbox >klik hier

Wijnmakers met pure klasse

Een breed scala aan kwaliteitswijnen, uit alle windstreken van de wereld, de oude en nieuwe wijnwereld.

Alle wijnmakers

I Campi – Veneto – Italië

Flavio Prà: Hij is vierde generatie van een historische familie van wijnmakers. Na zijn studie in de oenologie bouwt hij voort op zijn kennis en onderzoek van wijnbouw en wijnbereiding van hoge kwaliteit. Deze route valt samen en evolueert met zijn wijnmakerervaring bij belangrijke wijnhuizen in de regio Veneto en heel Italië. Sinds hij jong was, maakt Flavio zijn de familie passie, gekenmerkt door respect voor de wijnstok en de grond waarin het wordt geteeld. hij werkt als consultant samen met enkele van de belangrijkste Italiaanse wijnhuizen. Bij I Campi heeft deze jonge Veronese wijnmaker de leiding. Flavio's benadering van wijn is om de essentie van de druivensoort te onderzoeken en te begrijpen hoe het karakter ervan duidelijk kan worden uitgedrukt in de wijn. Zijn stijl leidde tot een wijnbereiding die het natuurlijke potentieel van de wijn niet overschaduwt, die respectvol tot uiting komt in zijn volle capaciteit. Met grote zorg kiest hij de wijngaarden, of "velden" die geschikt zijn voor de productie van druiven van hoge kwaliteit. Dit is ook waar de naam van de wijnmakerij vandaan komt, I Campi (wat "de velden" betekent) die beschrijft hoe het land het startpunt is. Na 15 jaar hard werken en ervaring besloot Flavio aan de slag te gaan met een project van een "bergwijnmakerij". Dit project gaf Flavio de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe productie- en wijnbereidingsmethoden die in staat zijn om de hoogst mogelijke kwaliteit uit de druiven te halen. De wijnen worden gemaakt met het uitgangspunt van het land, de bodem, het klimaat en ook het rijpingspotentieel van de druiven op dat land.

Lees meer

Cantine Le Carezze, Veneto, Italië

Wijnmaker Luigi Maragoni, een man met een missie! In 1994 heeft Luigi 14.000 bomen aangeplant aan de rand van de wijnvelden met als doel bescherming van de vroege voorjaarsvorst. In het begin wist hij nog niet dat het wijn zou worden. Dat idee kwam in 2015 toen de bomen hoog genoeg waren om de insecten tegen te kunnen houden. (Foto pad met de bomen) Hij achtte het terrein toen geschikt voor biodynamische wijnbouw.

Lees meer

Landgoed Heenwerf, Noord Brabant, Nederland

In 2014 kochten Sophia Aiad en Marnix Janssens landgoed Heenwerf in het Noord-Brabantse dorpje Kruisland. Om de agrarische bestemming te behouden besloten zij om in 2016 en 2017 tienduizend druivenstruiken aan te planten. Marnix was tenslotte landbouw ingenieur en volgde een opleiding tot wijnboer en wijnmaker. Hij besloot alleen mousserende wijnen te produceren volgens de Méthode Traditionelle in eigen wijnmakerij. In november 2020 kwam de Cuvée Alliance als eerste op de markt.

Lees meer

Feudi di Guagnano, Puglia, Italië

In 2002 namen de kleinzonen Gianvito, Carlo and Franco het beheer over van het familie bedrijf Feudi di Guagnano. Zij schrijven een nieuw hoofdstuk voor de lange familie roman "Negroamano" , die zich afspeelt in de hak van Italie de dorpen Campi Salentina en Guagnano. De grootvaders, standvastige wijnboeren schrijven, ruim 90 jaar geleden, het eerste hoofdstuk: behoud en exploreren van de verlaten negroamano wijnstokken. Anno 2020 is een dynamisch wijnbedrijf dat biologische en veganistische wijnen componeert in de "cantina diffusa" druiven uit de twee verschillende steden: Guagnano and Campi Salentina.

Lees meer

Celler Masroig, Montsant, Spanje

Celler Masroig werd gesticht in 1917 en is één van de belangrijkste wijndomeinen in de streek rond Priorat. Het domein omvat zo'n 500 ha wijngaard die allemaal verblijven onder DO Monstant. Daarnaast zijn er nog verschillende olijfboomgaarden ( die schitterende olijfolie voortbrengen ).

Lees meer

Eric Rodez, Champagne, Frankrijk

Eric Rodez is een van de eerste wijnmakers die in de Champagnestreek reeds in de jaren 80 biologisch is gaan werken en maakte in 2009 de overstap naar biodynamische wijnbouw. Hij streeft naar perfectie van de zorg van de wijngaarden, het oogsten en persen van de druiven en het componeren van een aantal authentieke grand cru champagnes.

Lees meer

Weingut Oberhofer, Süd Pfalz, Duitsland

De familie is oorspronkelijk afkomstig van Tramin (Zuid-Tirol). Een deel van hun wijnhellingen is als ‘Oudste Wijngaard Werelderfgoed Unesco’ geclassificeerd en bevat druivenstokken van meer dan 400 jaar oud. Bijna 250 jaar later legden de huidige eigenaren, het echtpaar Stefan en Heidi Oberhofer, de basis voor een succesvolle wijnproductie door de wijngaarden van hun wederzijdse ouders.

Lees meer

Domaine Joseph Moellinger, Elzas, Frankrijk

Michel Moellinger, opvolger in een generaties lang familie bedrijf geeft samen met zijn vrouw Isabelle leiding aan een traditioneel wijngoed in Wettolsheim, met voor de Elzas typische druivensoorten (gewurtztraminer, pinot gris, riesling, muscat, pinot noir, pinot blanc, sylvaner).

Lees meer

Domaine De Maltaverne, Loire, Frankrijk

Gilles Maudry, de huidige wijnboer, kwam op het ouderlijk domein toen zijn vader wegens de voortschrijdende ouderdom het besluit moest nemen om te stoppen. Gilles hing zijn baan als bioloog in Parijs aan de wilgen en koos voor het werk en de uitdagingen in de familiewijngaard.

Lees meer

Domaine Lascamp, Rhône, Frankrijk

In 1767 kocht Laurent Imbert een boerderij van Sire Charles Henri de Bruneau d’Orgnac. Zijn 20 hectare landerijen bestonden uit landbouwgrond, wijngaarden en bos. In 1817 kocht Laurent Imbert een aanvullend stuk grond van 7 hectare omsloten door een twee eeuwen oude muur.

Lees meer

Het product is toegevoegd aan de winkelmand