Bekijk hier onze wijnen van Celler Masroig  klik hier
Assortiment Feudi di Guagnano is weer aangevuld! Bekijk en bestel snel!  klik hier

Wijnmakers met pure klasse

Een breed scala aan kwaliteitswijnen, uit alle windstreken van de wereld, de oude en nieuwe wijnwereld.

Alle wijnmakers

Landgoed Heenwerf

In 2014 kochten Sophia Aiad en Marnix Janssens landgoed Heenwerf in het Noord-Brabantse dorpje Kruisland. Om de agrarische bestemming te behouden besloten zij om in 2016 en 2017 tienduizend druivenstruiken aan te planten. Marnix was tenslotte landbouw ingenieur en volgde een opleiding tot wijnboer en wijnmaker. Hij besloot alleen mousserende wijnen te produceren volgens de Méthode Traditionelle in eigen wijnmakerij. Vanaf november 2020 is jaargang 2018 voldoende ontwikkeld om geproefd te worden en vind u de wijn in onze shop.

Lees meer

Feudi di Guagnano

In 2002 namen de kleinzonen Gianvito, Carlo and Franco het beheer over van het familie bedrijf Feudi di Guagnano. Zij schrijven een nieuw hoofdstuk voor de lange familie roman "Negroamano" , die zich afspeelt in de hak van Italie de dorpen Campi Salentina en Guagnano. De grootvaders, standvastige wijnboeren schrijven, ruim 90 jaar geleden, het eerste hoofdstuk: behoud en exploreren van de verlaten negroamano wijnstokken. Anno 2020 is een dynamisch wijnbedrijf dat biologische en veganistische wijnen componeert in de "cantina diffusa" druiven uit de twee verschillende steden: Guagnano and Campi Salentina.

Lees meer

Celler Masroig, Spanje

Celler Masroig werd gesticht in 1917 en is één van de belangrijkste wijndomeinen in de streek rond Priorat. Het domein omvat zo'n 500 ha wijngaard die allemaal verblijven onder DO Monstant. Daarnaast zijn er nog verschillende olijfboomgaarden ( die schitterende olijfolie voortbrengen ).

Lees meer

Champagne Rodez, Frankrijk

Eric Rodez is een van de eerste wijnmakers die in de Champagnestreek reeds in de jaren 80 biologisch is gaan werken en maakte in 2009 de overstap naar biodynamische wijnbouw. Hij streeft naar perfectie van de zorg van de wijngaarden, het oogsten en persen van de druiven en het componeren van een aantal authentieke grand cru champagnes.

Lees meer

Weingut Oberhofer, Duitsland

De familie is oorspronkelijk afkomstig van Tramin (Zuid-Tirol). Een deel van hun wijnhellingen is als ‘Oudste Wijngaard Werelderfgoed Unesco’ geclassificeerd en bevat druivenstokken van meer dan 400 jaar oud. Bijna 250 jaar later legden de huidige eigenaren, het echtpaar Stefan en Heidi Oberhofer, de basis voor een succesvolle wijnproductie door de wijngaarden van hun wederzijdse ouders.

Lees meer

Domaine Joseph Moellinger, Frankrijk

Michel Moellinger, opvolger in een generaties lang familie bedrijf geeft samen met zijn vrouw Isabelle leiding aan een traditioneel wijngoed in Wettolsheim, met voor de Elzas typische druivensoorten (Gewurtztraminer, Pinot gris, Riesling, Muscat, Pinot noir, Pinot blanc, Sylvaner).

Lees meer

Domaine De Maltaverne

Gilles Maudry, de huidige wijnboer, kwam op het ouderlijk domein toen zijn vader wegens de voortschrijdende ouderdom het besluit moest nemen om te stoppen. Gilles hing zijn baan als bioloog in Parijs aan de wilgen en koos voor het werk en de uitdagingen in de familiewijngaard.

Lees meer

Domaine Lascamp

In 1767 kocht Laurent Imbert een boerderij van Sire Charles Henri de Bruneau d’Orgnac. Zijn 20 hectare landerijen bestonden uit landbouwgrond, wijngaarden en bos. In 1817 kocht Laurent Imbert een aanvullend stuk grond van 7 hectare omsloten door een twee eeuwen oude muur.

Lees meer

Het product is toegevoegd aan de winkelmand