Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws WitKlik hier
Bestel hier onze asprege proefbox >klik hier

Overzicht

Champagne Rodez, Ambonnay

Sensibiliteit en authenticiteit.

Eric Rodez noemt zich zelf 'auteur de champagne'. Met respect voor de wijngaarden en de natuur probeert hij de smaken en tonen van het betreffende jaar in het glas te krijgen, heel vaak door gewoon "je boerenverstand" te gebruiken. Op het familie domein is Eric Rodez de 8ste generatie, die samen met zijn vrouw Martine het stokje van zijn voorvaderen overnam. Zoon Mikael (9e generatie) is al jaren actief in het bedrijf en heeft inmiddels het stokje overgenomen van Eric en Martine.

De Wijngaard

De wijngaarden zijn gelegen in het grand cru gebied van de gemeente Ambonnay, tegen de zuid helling van de vallei de marne.

De wijnen van Rodez

Leuk om te Weten

  • Land Frankrijk
  • Generaties 8e familie generatie (9e generatie is zoon Mikael)
  • Omvang 6 hectare
  • Gebied Champagne, Grand Cru gemeente Bouzy - Ambonnay
  • Druiven Chardonnay en Pinot Noir

Werkwijze in de Wijngaard

Gedurende een tiental jaren heeft Eric zijn methodiek van bewerken van de grond, mechanisch wieden en maaien tussen de wijnranken geperfectioneerd. De beide methodieken versterken elkaar. Wieden stimuleert de groei, maaien voorkomt of vertraagd de bloei. Steeds meer kan hij zich concentreren op bescherming van de wijngaard. Biodiversiteit is belangrijke voorwaarde voor een gezonde wijngaard. De kennis en toewijding aan biodynamische wijnbouw is het resultaat van jarenlang research, observatie en experimenteren.

De Kelder activiteiten

Eric vinifieert de druiven van alle percelen apart en daarmee heeft hij uiteindelijk de keuze om uit 60 verschillende wijnen zijn cuvées te assembleren. Een belangrijk gedeelte van de wijnen wordt op gebruikte Bourgogne eiken vaten gelegd.

Tijdens de assemblage gebruikt hij voor de meeste cuvées 5-7 verschillende lots.

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand