Sensibiliteit en authenticiteit.
Eric Rodez noemt zich zelf 'auteur de champagne'. Met respect voor de wijngaarden en de natuur probeert hij de smaken en tonen van het betreffende jaar in het glas te krijgen, heel vaak door gewoon "je boerenverstand" te gebruiken. Op het familie domein is Eric Rodez de 8ste generatie, die samen met zijn vrouw Martine het stokje van zijn voorvaderen overnam. Zoon Mikael (9e generatie) is al jaren actief in het bedrijf en heeft inmiddels het stokje overgenomen van Eric en Martine.De wijngaarden zijn gelegen in het grand cru gebied van de gemeente Ambonnay, tegen de zuid helling van de vallei de marne.
Gedurende een tiental jaren heeft Eric zijn methodiek van bewerken van de grond, mechanisch wieden en maaien tussen de wijnranken geperfectioneerd. De beide methodieken versterken elkaar. Wieden stimuleert de groei, maaien voorkomt of vertraagd de bloei. Steeds meer kan hij zich concentreren op bescherming van de wijngaard. Biodiversiteit is belangrijke voorwaarde voor een gezonde wijngaard. De kennis en toewijding aan biodynamische wijnbouw is het resultaat van jarenlang research, observatie en experimenteren.
Eric vinifieert de druiven van alle percelen apart en daarmee heeft hij uiteindelijk de keuze om uit 60 verschillende wijnen zijn cuvées te assembleren. Een belangrijk gedeelte van de wijnen wordt op gebruikte Bourgogne eiken vaten gelegd.
Tijdens de assemblage gebruikt hij voor de meeste cuvées 5-7 verschillende lots.