Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws WitKlik hier
Bestel hier onze asprege proefbox >klik hier

Overzicht

Weingut Oberhofer

"Wijn is onze passie, al tien generaties lang. Als familie beoefenen wij wijnbouw niet als bedrijf, maar het is ons leven. Sinds 2008 werken wij uitsluitend biologisch, volgens de strengste richtlijnen van ecologische wijnbouw."

Stefan, Pascal en Heidi Oberhofer

De Wijngaard

De familie is oorspronkelijk afkomstig van Tramin (Zuid-Tirol). Een deel van hun wijnhellingen is als ‘Oudste Wijngaard Werelderfgoed Unesco’ geclassificeerd en bevat druivenstokken van meer dan 400 jaar oud. Bijna 250 jaar later legden de huidige eigenaren, het echtpaar Stefan en Heidi Oberhofer, de basis voor een succesvolle wijnproductie door de wijngaarden van hun wederzijdse ouders, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute, samen te voegen tot een gemeenschappelijk wijngoed: de Oberhofer-wijngaard in Edesheim, zoals deze nu is.

Het bedrijf behoort tot de top honderd wijnhuizen van heel Duitsland en verbouwt en verwerkt haar druiven sinds 2008 op strikt biologische wijze. Bijzonder is verder dat bij Weingut Oberhofer heel veel verschillende soorten druiven worden verbouwd.

Klik hier voor de wijnen van Weingut Oberhofer

Leuk om te Weten

  • Land Duitsland
  • Gebied Pfalz
  • Opgericht 1754
  • Omvang 25 hectare

Werkwijze in de Wijngaard

De keuze voor biologische wijnbouw is van grote invloed omdat aan strenge eisen voldaan moet worden. Er wordt niet gesproeid met chemische middelen en er is sprake van veel handarbeid. Het risico op mislukte gewassen en een veel lagere opbrengst wordt bewust aanvaard. Dit alles wordt met veel enthousiasme en overtuiging gedaan omdat hierdoor onbelaste druiven worden geoogst voor betere wijn.

De kelderactiviteiten

Wanneer het werk in de kelder begint, wordt het stiller. Maar niet minder spannend. Immers  de ontwikkeling van de wijnen wordt eveneens door hun telkens weer als een uitdagend traject opgevat. De vreugde van de klanten in hun wijnen wordt als de grootste beloning beschouwd. Daar is de kelder een heel wezenlijk onderdeel van.

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand