Wij zijn van 29 september tot en met 9 oktober met vakantie.
Bestellingen die uiterlijk 27 september geplaatst zijn zullen de 28e verzonden en of afgeleverd worden.
Bestellingen vanaf 28 september zullen pas vanaf 10 oktober worden verzzonden of uitgeleverd

Bekijk hier onze nieuwe Nederlandse wijnen Wouws Wit Klik hier en Harella rosé Klik hier en Smalle Beek Klik hier

Overzicht

Domaine Joseph Moellinger

Terroir, Respect, Passie en Poëzie.

Dit zijn de vier kernwoorden die in de Elzas van generatie op generatie wordt overgedragen. Respect voor de bodem en zorgvuldig onderhoud van de wijnranken. Deze twee componenten vormen samen met de basis voor een mooie wijn. Passie voor het beroep wijnboer en met vakmanschap inspelen op verschillende seizoenen moeten leiden tot het componeren van kwaliteitswijnen jaar na jaar.

De wijngaard

Michel Moellinger, opvolger in een generaties lang familie bedrijf, geeft samen met zijn vrouw Isabelle leiding aan een traditioneel wijngoed.  Domeinen Joseph Moellinger is gelegen in Wettolsheim, met voor de Elzas typische druivensoorten (gewurtztraminer, pinot gris, riesling, muscat, pinot noir, pinot blanc, sylvaner).

De totale omvang bedraagt 15 hectare, verdeeld over een vijftigtal percelen en gelegen in vijf verschillende gemeenten. Hierdoor beschikt men over een grote diversiteit aan terreinen, zoals in het gebied met de naam Rosenberg of de geklasseerde gebieden Grand Cru Hengst, Pfersigberg en Steingrubler

Bekijk hier de wijnen van Domaine Moellinger

Leuk om te Weten

  • Land Frankrijk
  • Gebied Elzas
  • Opgericht 1945
  • Omvang 15 hectare

Werkwijze in de wijngaard

Wettolsheim is gesitueerd enkele kilometers ten zuid westen van Colmar. In de wijngaarden wordt al jarenlang gewerkt met respect voor de natuur en de omgeving. Ze zijn HEV (Hight Environnemental Value) gecertificeerd. In 2023 wordt gestart met de laatste fase: een volledig biologische werkwijze.

De kelderactiviteiten

De persing van de druiven geschiedt met pneumatische persen om het onttrekken van het sap op beheerste wijze te laten verlopen. Aansluitend wordt het sap geklaard. Het fermentatieproces vindt plaats in houten fusten. Na de fermentatie wordt het sap getapt en blijft dit tot maart bewaard op een bed van fijne droesem en een laatste maal wordt gefiltreerd.

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand