Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws Wit en Harella rosé. Klik hier

Overzicht

Celler Masroig

Alle producten van Celler Masroig komen van ons eigen land. Zij zijn net als de kinderen van de mannen en vrouwen die het land bewerken. Erfgenamen van oude wijnbouw tradities..

Het wijnhuis

Celler Masroig werd gesticht in 1917 en is één van de belangrijkste wijndomeinen in de streek rond Priorat. Het domein omvat zo’n 500 ha wijngaard die allemaal onderdeel zijn van DO Monstant. Daarnaast zijn er nog verschillende olijfboomgaarden ( die schitterende olijfolie voortbrengen ).

Masroig gaat er prat op met de modernste en immer evoluerende technieken, authentieke wijnen te maken, onder auspiciën van een gedreven kwaliteitstoezicht van de wijnmakers. Een bodega van de 21ste eeuw dus, toegespitst op kwaliteit, technologie en traditie.

De wijnen van Masroig

Leuk om te weten

  • Land Spanje
  • Gebied Montsant
  • Druiven Carignan, Grenache, Syrah
  • Aantal hectare 500
  • Oprichting 1917

De wijngaarden

De wijngaarden liggen in een spectaculair mooi heuvelachtig gebied, tussen hellingen met amandel- en olijfboomgaarden en pijnbomen. Het gebied ligt als een soort hoefijzer rond Priorato, maar de wijnen hebben duidelijk een eigen identiteit. De productie is verdeeld tussen coöperaties en familiebodega’s, die vaak worden geadviseerd door lokaal opgeleide jonge oenologen.

Er heerst hier een mediterraan klimaat met continentale invloeden. Er zijn droge zomers en in de herfst valt er een gemiddelde hoeveelheid regen van 650 mm. Zo nu en dan komen hagel en vorst voor, maar over het algemeen ligt dit gebied beschut.

De kelderactiviteiten

De rode wijnen die worden gemaakt van blends van Garnacha, Cariñena en experimentele Franse druivensoorten. De witte wijnen worden gemaakt van Macabeo en witte Grenache.

 

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand