Bekijk hier onze duo pakketten klik hier
Bestel hier het mediterraan wijnpakket en steun S&L Zorg klik hier

 

Overzicht

Luigi Maragoni. Een man met een missie!

Biologische wijnbouw

In 1994 heeft Luigi 14.000 bomen aangeplant aan de rand van de wijnvelden met als doel bescherming van de vroege voorjaarsvorst. Daarnaast heeft hij verschillende grassen en planten aangeplant om te zorgen voor biodiversiteit. Zijn doel was om biologisch en met respect voor de natuur te gaan produceren.

In het begin wist hij nog niet dat het wijn zou worden. Dat idee kwam in 2015 toen de bomen hoog genoeg waren om de insecten tegen te kunnen houden. Hij achtte het terrein toen geschikt voor biodynamische wijnbouw.

Biodiversiteit

Daarnaast heeft hij verschillende grassen en planten aangeplant om te zorgen voor biodiversiteit. Zijn doel was om biologisch en met respect voor de natuur te gaan produceren.

Op de 30 hectare grond besloot hij voor 11 hectare wijnstokken aan te planten. Op een tussenliggende veld oogste hij maïs en verkocht dat om geld te verdienen. (Foto lege veld) nu de maïs verkocht is gaat hij hier diverse planten en grassen verbouwen. Vogels en insecten komen hier graag op af en komen op deze manier zo min mogelijk in de buurt van de wijnstokken. Op deze manier worden ziektes in de wijngaarden zo veel als mogelijk voorkomen.

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand