Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws WitKlik hier
Bestel hier onze asprege proefbox >klik hier

Overzicht

Domaine Lascamp

Domaine Lascamp draagt al meer dan 250 jaar een rijke familiegeschiedenis met zich mee.

De Wijngaard

In 1767 kocht Laurent Imbert een boerderij van Sire Charles Henri de Bruneau d’Orgnac. Zijn 20 hectare landerijen bestonden uit landbouwgrond, wijngaarden en bos. In 1817 kocht Laurent Imbert een aanvullend stuk grond van 7 hectare omsloten door een twee eeuwen oude muur. Acht generaties later zetten Laurent, Michel en Christophe deze familietraditie thans voort op dit bijzonder gunstig op het zuidoosten gelegen wijngoed dat door de jaren heen steeds groter van omvang werd door het vakmanschap en het doorlopend succes van de wijnen.

Het domein is gelegen op zand- en kleilagen op kalksteen en silicium houdende gronden die eraan bijdragen dat het regenwater vastgehouden wordt in onderliggende rots- en leemlagen.   De afwisselende bodemstructuur geeft de wijngaard de gelegenheid om hieruit water te onttrekken tijdens de droge zomerperiode. Deze bodemgesteldheid voorziet dus in een diep toegankelijke bodem waaruit de stokken alle gunstige elementen halen ten behoeve van een perfecte rijping van de druiven. De reputatie van de wijnen van Domaine de Lascamp komt tot uitdrukking in eervolle vermeldingen over een reeks van jaren in de toonaangevende Franse wijngids Le Guide Hachette des Vins.

klik hier van de wijnen van Lascamp

Leuk om te weten

  • Land Frankrijk
  • Gebied Zuidelijke Rhônevallei
  • Opgericht 1767
  • Omvang 100 hectare

Werkwijze in de Wijngaard

Voor elk druivenras is de ideale lokatie gekozen op het domein. Deze selectie zorgt voor een optimale rijpheid van de druiven. Respect voor de wijnstok in zijn omgeving wordt door de familie Imbert essentieel geacht voor de komende jaren. Daarom zijn hun bodems verrijkt met natuurlijke organische stoffen en zijn de verschillende ziekten van de wijngaard op een gemotiveerde manier bevochten. De voorkeur wordt nadrukkelijk gegeven aan de natuurlijke rijkdom en  concentratie van het product in plaats van een hoge produktie-output. De verschillende druivenrassen worden met de meest mogelijke zorg geoogst door de oogstmachine die meteen sorteert en ontpit.

De kelderactiviteiten

De hele oogst wordt gevinifieerd op het wijngoed in volledig thermogeregelde verglaasde betonnen vaten. Gekozen wordt voor zachte extractiemethoden zoals lange maceratie om de aroma’s van de druiven en de structuur van de wijn te verhogen. De ” Sieur d’Ornac  wijn eindigt zijn rijping in eiken vaten voor een jaar

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand