Bekijk hier onze nieuwe wijn Wouws Wit en Harella rosé. Klik hier

Portugal als wijnland

Portugese wijn: het kan zijn dat je het niet eerder hebt gedronken. Portugal is relatief onbekend als wijnland. Dat is eigenlijk onterecht want er worden prachtige wijnen gemaakt. Er worden mooie wijnen gemaakt in verschillende regio’s. Maar hoe komt het dat deze wijnen zo lang onbekend zijn gebleven?

Naar onze portugese wijnen

De weg naar succes

In Portugal kwam de export laat op gang. Toen de Portugezen besloten om wijn te exporteren was er weinig vraag naar de Portugese wijnen omdat men de namen van de druiven niet kende. Denk bijvoorbeeld aan antão vaz en encruzado. Dat klinkt natuurlijk minder bekend dan een chardonnay of merlot. Portugal heeft daarom veel internationale druivenrassen aangeplant, maar eenmaal bekender besloten ze om zich weer te richten op de inheemse, eigen druivenrassen. Op deze manier kan Portugal zichzelf onderscheiden.

De druiven

Er zijn wel meer dan 250 Portugese druivenrassen. Portugese wijnen zijn bijna altijd blends van veel verschillende druivensoorten. Dat komt omdat er vroeger veel verschillende wijnboeren waren, met allemaal een klein stukje grond. Er was niet genoeg beschikbaar van één druif en daarom werden ze allemaal met elkaar geblend tot een gebalanceerde wijn.

Het verhaal achter de wijn

Portugese wijnmakers houden van romantische verhalen en verhalen over de geschiedenis. Deze vertellen ze graag door middel van hun wijnen. Ben je benieuwd naar de wijnen? Klik hier om alle Portugese wijnen te bekijken.

Bekijk alle wijnmakers

Het verhaal achter de wijnmakers. Laat je betoveren en reis mee naar het land van.

Bekijk wijnmakers

Direct online wijn bestellen

Leer alles over wijn, wijnlanden en druivensoorten op ons blog.

Wijnoverzicht

Het product is toegevoegd aan de winkelmand